Szerződési feltételek (ÁSZF)

Az alábbi – a későbbiek során esetlegesen módosuló – szabályok és feltételek minden közvetlen és közvetett (disztribútorokon keresztüli) online, e-mail vagy telefonos szolgáltatásra vonatkoznak. Cégünk internetes oldalának hozzáférése, böngészése, használata és/vagy foglalás elvégzése esetén Ön elismeri, hogy elolvasta és megértette az alábbi szabályokat és feltételeket (beleértve az adatvédelmi nyilatkozatot is), és egyetért az azokban foglaltakkal. Ezek az oldalak, az oldalak tartalma és infrastruktúrája, valamint az oldalakon és a weboldalon keresztül kínált online szállásfoglalási szolgáltatás (a „szolgáltatás”) a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu . („Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu”, „minket”, „mi” vagy „miénk”) tulajdonában, működtetésében és szolgáltatási körében van. Mindezen szolgáltatások kizárólag az Ön személyes, nem kereskedelmi célú használatára biztosítottak, és az alább kifejtett szabályok és feltételek hatálya alá tartoznak.

1. Szolgáltatási kör
A weboldalon keresztül cégünk (Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu . és (disztribúciós) társcégei) egy internetes felhasználói felületet nyújt, amin keresztül a szállásadó cégek (beleértve az összes ideiglenes szállást is) meghirdethetik kiadó szobáikat, melyeket aztán a weboldal látogatói lefoglalhatnak. Amennyiben Ön szobafoglalást hajt végre a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu rendszerén keresztül, egy közvetlen (jogilag kötelezett) szerződéses kapcsolatba lép a lefoglalt szálláshellyel. Attól a ponttól kezdve, hogy Ön lebonyolította foglalását, cégünk kizárólag közvetítő szerepet tölt be Ön és kiválasztott szálláshelye között, eljuttatva az Ön foglalási adatait szállásadójának, és egy bizonylati email-t küldve Önnek a szálláshely nevében. A szolgáltatásaink során nyújtott információk a szálláshelyektől beszerzett adatokon alapulnak. Ennek megfelelően a szállásadók hozzáférést kapnak trabase rendszerünkhöz, amin keresztül felelősségük teljes tudatában feltölthetik és frissíthetik áraikat, kiadó szobáikat és az egyéb információkat, melyek megjelennek internetes oldalunkon. Habár cégünk minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy hibátlan szolgáltatást nyújtson Önnek, nem fogjuk leellenőrizni, és nem tudjuk garantálni, hogy az összes feltüntetett információ pontos, teljes körű vagy a valóságnak teljes mértékben megfelelő. Emellett cégünk nem vállal felelősséget az esetleges hibákért (megjelenési és elektronikus nyomdai hibákat is beleértve), megszakításokért (legyen szó weboldalunk vagy bármely szolgáltatásunk bármely (ideiglenes és/vagy részleges) meghibásodásáról, javításáról, fejlesztéséről vagy karbantartásáról), pontatlan, félrevezető vagy valótlan adatokért vagy az információk hiányos közléséért. Minden időben a szálláshelyek felelnek a weboldalon feltüntetett (leíró) információk (beleértve az árakat és a kiadó szobákat) pontosságáért, teljességéért és valódiságáért. Weboldalunk nem felelős egyetlen feltüntetett szállás minőségének, szolgáltatásai szintjének és rangsorolásának ajánlásáért és hirdetéséért, illetve nem tekinti részének azt. Szolgáltatásaink kizárólag személyes, nem kereskedelmi célokra használhatók fel. Ennek megfelelően az internetes oldalunkon feltüntetett tartalmak vagy információk, szoftverek, termékek és szolgáltatások újra eladása, deep-linkelése, felhasználása, másolása, megfigyelése (pl.: spider, scrape), feltüntetése, letöltése vagy sokszorosítása bármilyen kereskedelmi, illetve versenytársi tevékenységből vagy célból nem engedélyezett.

2. Díjszabások és Klubtagi Kedvezmények.
Az oldalunkon feltüntetett árak rendkívül versenyképesek. A Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu internetes oldalán feltüntetett összes ár szobánként értendő a tartózkodás egész ideje alatt, és tartalmazza az ÁFÁ-t és az egyéb adókat (ezen adók esetlegesen változhatnak), hacsak ez nincsen másképp megállapítva a weboldalon vagy a bizonylati e-mailben. Néhány esetben bizonyos szálláshelyek meghatározott szobái alacsonyabb árakon foglalhatók le weboldalunkon, ezek a szállásadó által meghatározott árak esetleges megkötések és feltételek fejében vehetők igénybe, melyek vonatkozhatnak például a lemondásra vagy a visszatérítésre. Kérjük, foglalása lebonyolítása előtt részletesen olvassa át a szobára és az árra vonatkozó esetleges feltételeket. Azt akarjuk, hogy Ön a lehető legalacsonyabb árat fizesse szállásáért ezt úgy érheti el ha 1kontinens tagságot vált, amellyel rendszerünkön keresztül 10-20-30% kedvezménnyel foglalhat a szálloda által megadott szállás Rack Rate árból! A kedvezmények mértéke változó , amelyet rendszerünk automatikusan kezel így már Önnek csak azt az árat kell megfizetnie amit a kedvezményes Egy-kontinens ár mellett tüntetünk fel! Az oldalunkon a szállás árak Forintban vannak feltüntetve , de a szállodák nagytöbbsége áraikat euróban adja meg, ezért előfordulhat , hogy ha Ön átutalással és nem kártyával fizet, hogy a szállás díja változik a foglalás és a kifizetési idő alatt! Ezekben az esetekben cégünk bármikor kérheti az árfolyamkülönbségből fakadó esetleges veszteséget az Ügyféltől vagy megtagadhatja a Voucher (szállásigazolás kiállítását).

3. Adatvédelem
A Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu magas szintű etikai normákat alkalmaz és tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. A törvény szerint a joghatóságok részére szükség esetén közzé kell tennünk adatait, illetve szállásának lefoglalása során megadott nevét, e-mail címét és bankkártyájának adatait el kell juttatnunk szállásadója részére - ezen eseteken kívül személyi adatait az Ön beleegyezése nélkül semmilyen esetben sem szolgáltatjuk ki harmadik fél részére. Ugyanakkor fenntartjuk a jogot, hogy személyes adatait megosszuk társcégeinkkel (az Európai Unión belül és kívül), beleértve saját alkalmazottainkat és társcégeink alkalmazottait, valamint megbízható ügynökeinket és képviselőinket. Mindezen személyek a mi engedélyünkkel férhetnek hozzá ezekhez az információkhoz. Erre szolgáltatásaink biztosítása érdekében van szükség (beleértve az ügyfélszolgálati szolgáltatásokat és a belső (audit/egyeztetés) vizsgálatokat).

4. Ingyenesség
Szolgáltatásunk ingyenesen vehető igénybe, kivéve a kedvezményes klubtagi szolgáltatást, amelynek díjairól érdeklődjön üzletkötőjénél vagy irodánkban. Amennyiben átutalással fizeti lefoglalt szállását abban az esetben a hirdetményben szereplő díjakat fogjuk felszámolni Önnek, szolgáltatásaink után. A fizetendő plusz költséget a fizetési opciók kiválasztása után automatikusan megjelenítjük, a kártyás fizetés esetén a szobaárakhoz nem adunk hozzá semmilyen kiegészítő (foglalási) díjat. Hitelkártyájáról nem fogunk levonni semmilyen pénzösszeget, Ön közvetlenül szállásadójának fog fizetni szállásáért vagy kiemelt Egy-kontinens csomagokért a cégünknek.

5. Hitelkártya
A szálláshelyeknek a foglalás garanciájaként szükségük van hitelkártyájának adataira (dombornyomott bankkártya is elfogadott, a továbbiakban csak hitelkártyaként jelöljük). Ennek érdekében hitelkártya-információit eljuttatjuk a lefoglalt szállodába és a kártyát ellenőrizhetjük (ún. előzetes engedélyezéssel). Kártyaadatainak védelme és titkosítása érdekében „Secure Socket Layer (SSL)" technológiát alkalmazunk szolgáltatásainkhoz. Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonyos árak vagy speciális ajánlatok kiválasztása esetén a foglalás elkészítésekor, illetve annak visszaigazolásakor a szálloda hitelkártyáját előzetesen ellenőrizheti vagy megterhelheti (néhány esetben visszatérítési lehetőség nélkül). Kérjük, hogy még a foglalás előtt részletesen nézzen utána az esetleges különleges feltételeknek. Kártyacsalás vagy harmadik fél engedély nélküli hitelkártya-használata esetén a legtöbb bank és hitelkártya-intézet átvállalja a felelősséget, és fedezi a csalásból vagy illetéktelen használatból eredő költségeket, bizonyos esetekben önrész levonásával (ez általában 50 euró vagy annak megfelelő összeg az adott ország valutájában). Abban az esetben, ha a hitelkártya-intézet vagy bank levonja Öntől az önrészt olyan engedély nélküli tranzakció miatt, amely a honlapon történő foglalásból ered, mi visszafizetjük Önnek az önrészt, maximum 50 euróig (vagy annak megfelelő összeget az adott ország valutájában). Ahhoz, hogy kártalaníthassuk, kérjük, jelentse a kártyacsalást hitelkártya-szolgáltatójánál (a bejelentési szabályzatnak megfelelően), és azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben. (info@1kontinens.hu). Kérjük, hogy a levél tárgy rovatában jelezze, hogy hitelkártyacsalással kapcsolatban kér segítséget, és csatolja a bizonyítékot a levont összegről (a hitelkártya-intézet szabályzata szerint). Kártalanítás csak abban az esetben igényelhető, ha a foglalás a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu biztonságos szerverén keresztül készült és hitelkártyája illetéktelen használata a mi mulasztásunk vagy egyéb hibánk miatt, nem pedig az Ön hibájából történt.

6. Lemondás
A szállásfoglalás során Ön elfogadja és egyetért a szálláshely vonatkozó lemondási és meg nem jelenési házirendjével és a szálláshely bármely további (végrehajtási) szabályaival és feltételeivel, melyek az Ön foglalására vagy tartózkodására vonatkoznak - beleértve a nyújtott szolgáltatásokat és/vagy a szállásadó által kínált termékeket (a szálláshely végrehajtási szabályait és feltételeit szállásadójától szerezheti be). Az egyes szállodák általános lemondási és meg nem jelenési házirendjét megtekintheti weboldalunkon a szálláshely információs oldalain, foglalásának lebonyolítása során, valamint a bizonylati e-mailben. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos árak vagy különleges ajánlatok esetén nem lehet lemondást vagy módosítást végrehajtani! Kérjük, foglalásuk lebonyolítása előtt alaposan ellenőrizzék át a szoba esetleges feltételeiről szóló részletes információkat. Amennyiben áttekinteni, módosítani vagy lemondani szeretné foglalását kérjük, térjen vissza a bizonylati e-mailhez és kövesse az ott található utasításokat! Felhívjuk figyelmét, hogy foglalásának lemondása után a szálláshely lemondási és meg nem jelenési házirendjének megfelelően esetlegesen díjat kell fizetnie! Azt javasoljuk Önnek, hogy még foglalásának elvégzése előtt alaposan olvassa át szálláshelyének lemondási és meg nem jelenési házirendjét.

7. További feltételek
A foglalás vagy voucherre váltás elvégzésével Ön hozzájárul, hogy röviddel a foglalt szállásra érkezése előtt esetlegesen egy e-mailt küldjünk Önnek, melyben információkat talál úti céljáról, valamint bizonyos információkat és ajánlatokat (beleértve harmadik féltől származó ajánlatokat, amennyiben ezeket kérte) foglalásával és úti céljával kapcsolatban. A Foglalása vagy voucherre váltása alkalmával Ön hozzájárul, hogy Bizalomkártya akciónkban részt vesz és Cégünk (csomagot-levelet) küldjön Önnek, melynek tartalma a Bizalomkártya. A Bizalomkártyát cégünk feltöltheti egyénenként változó összeggel, amelyet később foglalása vásárlása alkalmával a virtuális számlaegyenlegéről levonhatunk. Ön kifejezetten hozzájárul hogy a csomag-levél feladása utánvétel formában történjen amelyért Önnek a feladás díját meg kell fizetnie. Az Ön által megfizetett feladási díjat (ami országonként eltérő lehet, de maximum 10€) Cégünk virtuális számláján jóváírja úgy hogy arról egy utalványt küld melyet szintén felhasználhat a vásárlásai során amelyet oldalunkon eszközöl. Foglalása elvégzésével Ön ahhoz is hozzájárul, hogy közvetlenül a szálláshelyen tett tartózkodása után anonim módon is kitölthető szállásértékelési kérdőívet küldjünk az Ön számára. A foglalása elvégzése után küldött megerősítő e-mailen, az értékelési meghívón, valamint az Ön által kifejezetten kért e-maileken kívül Ön semmilyen további (kért vagy kéretlen) értesítést, e-mailt vagy egyéb üzenetet nem kap cégünktől, hacsak kifejezetten nem tart rá igényt.

8. Értékelések
A kitöltött értékelés (a) esetlegesen megjelenítésre kerülhet az adott szálláshely információs oldalán azzal a kizárólagos céllal, hogy a (jövőbeni) vendégeket informálja az Ön véleményéről a szálláshely szolgáltatásaival (és a szolgáltatás színvonalával), valamint a szálláshely minőségével kapcsolatban, illetve (b) (részben vagy egészben) felhasználható és elhelyezhető a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu belátása szerint (pl. marketing, promóciós vagy szolgáltatás-fejlesztési célokra) saját weboldalán, illetve olyan médiaplatformokon, hírlevelekben, különleges promóciókban, alkalmazásokban vagy bármely olyan csatornán, melyet a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu birtokol, használ, üzemeltet vagy irányít. Fenntartjuk a jogot, hogy az értékeléseket moderáljuk, visszautasítsuk vagy eltávolítsuk, saját belátásunk szerint. Az értékelési űrlap felmérésnek tekintendő, és nem tartalmaz (további kereskedelmi) ajánlatokat, meghívókat vagy promóciókat.

9. Jogi nyilatkozat
Ezen szabályok és feltételek korlátozások tárgyát képezik, cégünk kizárólag olyan közvetlen károkért vállal felelősséget, melyet Ön elszenvedett, kifizetett, vagy aminek Ön ki volt téve a szolgáltatásaink teljesítésének hiányának tulajdonítható hibából, melynek teljes összege az Ön foglalásának teljes összege - ahogy az e-mail bizonylaton is fel van tüntetve (akár egy adott, akár több, egymáshoz kapcsolódó káreset esetén). Emellett cégünk, tisztségviselőink, igazgatóink, alkalmazottaink, képviselőink, leányvállalataink, társcégeink, disztribútoraink, (disztribúciós) partnercégeink, licenszes partnereink, ügynökeink vagy bármely egyéb – az oldal és tartalmának létrehozásával, szponzorálásával és promóciójával foglalkozó - partnereink nem vállalnak felelősséget (i) bármely büntető, különleges, közvetlen vagy jelentéktelen veszteségért vagy kárért, bármely termelésveszteségért, profitveszteségért, bevételveszteségért, szerződésvesztésért, eszmei érték vagy hírnév veszteségéért vagy káráért, jogveszteségért, (ii) bármely pontatlanságért a (leíró) információkban (az árakat, kiadó szobákat és rangsorolásokat bele értve), melyet a szálláshely nyújtott honlapunk részére, (iii) a szálláshely által végrehajtott szolgáltatásokért vagy kínált termékekért, (iv) bármely (közvetlen, közvetett, következményekkel vagy büntetéssel járó) károkért, veszteségért vagy költségért, melyet Ön szenvedett vagy Önnek kellett fizetnie weboldalunk használata vagy késedelme miatt vagy azzal kapcsolatban, illetve (v) bármely (személyes) sérülésért, halálesetért, anyagi kárért, vagy egyéb (közvetlen, közvetett, különleges, következményekkel vagy büntetéssel járó) károkért, veszteségekért vagy költségekért, melyet Ön elszenvedett, megesett Önnel, vagy fizetnie kellett, legyen szó (törvényes) cselekedetekről, hibákról, viszályokról, (súlyos) gondatlanságról, szándékos félrevezetésről, mulasztásokról, végrehajtás elmaradásáról, megtévesztésekről, kárról vagy szigorú kötelezettségről, melyek (teljes egészében vagy részben) a szálláshelynek tulajdoníthatók (személyzet, igazgatósági tagok, hivatalnokok, ügynökök, képviselők vagy társuló felek), beleértve bármely (részleges) lemondást, túlfoglalást, sztrájkot, kényszerhelyzetet vagy bármely olyan eseményt, mely cégünk hatáskörén kívül esik.

10. Egyéb rendelkezések
Amennyiben nincsen másképp meghatározva, a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, illetve a honlapon található vagy általa alkalmazott szoftver és a weboldalon feltüntetett tartalmak, információk és anyagok szellemi tulajdonjoga (a szerzői jogokkal egyetemben) a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu . vállalatának, valamint ellátó és szolgáltató cégeinek tulajdonát képezik. Ezen szabályok és feltételek, valamint szolgáltatásainkkal kapcsolatos eljárások a Magyar törvények alapján lettek meghatározva és aszerint kezelendők. Ezen szabályokra és feltételekre, valamint szolgáltatásainkra vonatkozó bármely vitás kérdés kizárólag az illetékes hatáskörű bíróságokon tárgyalható meg. A szabályok és feltételek eredeti, angol nyelvű verziója több más nyelven is elérhető. A lefordított változat udvariasságból készült, kizárólag irodai – nem hivatalos – fordítás, így ezekre hivatkozni nem lehet. Amennyiben bármilyen vita merül fel ezen szabályok és feltételek tartalmával vagy értelmezésével kapcsolatban, vagy ellentmondás vagy eltérés merül fel az angol változat és bármely más nyelvű változat között, minden esetben az angol változat irányadó és döntő érvényű. Az angol nyelvű verzió elérhető weboldalunkon (az angol nyelvű oldal kiválasztásával), vagy írásos kérés esetén elküldjük Önnek. Amennyiben a jelen szabályok és feltételek bármely rendelkezése érvénytelen, végrehajthatatlan vagy nem kötelező érvényű, vagy azzá válik, az összes többi rendelkezés továbbra is érvényben marad. Ilyen esetben az érvénytelen rendelkezés továbbra is alkalmazandó, amennyire csak a hatályos törvény megengedi. Ebben az esetben el kell fogadnia egy az érvénytelen, végrehajthatatlan vagy nem kötelező érvényű rendelkezéshez hasonló rendelkezést, amennyiben az a szabályok és feltételek szekcióban meghatározott tartalommal és célokkal összhangban áll.

11. A Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu-ról
Minden szolgáltatást a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu . nyújt, mely egy korlátozott felelősségű társaság, a Magyar törvények alapján bejegyezve. Központi iroda: 1124 Budapest Jagelló út 1-3. A Magyar Kereskedelmi Kamara cégjegyzékébe az alábbi nyilvántartási szám alatt került bejegyzésre: CG: 01-09-918524 A Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu Székhelye: 1124 Budapest Jagelló út 1-3. Ezen felül különböző leányvállalatokkal is rendelkezik az egész világon. A leányvállalatok csak belső, támogató szerepet látnak el saját maguk és a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu javára. A leányvállalatoknak nincs jogosultsága a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu nevében, javára vagy helyette szerződésbe lépni, a Egy-kontinens Kft. www.1kontinens.hu-ot képviselni, vagy annak szolgáltatásait nyújtani.